Om Torskinge Plåtslageri

Historien om Torskinge Plåtslageri AB börjar redan på 1930-talet. Det var nämligen då Axel Johansson startade företaget. På 1970-talet tog sönerna Sigvard och Jan-Ivar Johansson över efter sin far och de drev sedan verksamheten i drygt trettio år. 


Torskinge Plåtslageri AB ägs och drivs idag av Rune Albertsson och Roger Pettersson, som år 2003 tog över verksamheten.

Torskinge Plåtslageri är beläget på samma plats som där Axel Johansson en dag startade verksamheten, nämligen cirka 5 kilometer söder om Forsheda. Här finns vårt kontor, vår verkstad och vårt lager. I vår rymliga verkstad har vi en modern maskinpark där den mesta av vår tillverkning sker. Verksamheten som från början var ett renodlat plåtslageri har med tiden vuxit till att även inrikta sig mot ventilation.

Ventilation står idag för cirka 80% av vår verksamhet. Totalt är vi elva stycken anställda på företaget och alla har ett stort kunnande och många års erfarenhet av både ventilationsarbeten och plåtslageri. Våra kunder är industriföretag, byggentrepre-nörer, kommuner och privatpersoner. Torskinge Plåtslageri AB är medlem i Plåt & Ventföretagen